• Ingatlanjog
    INGATLANJOG

Mióta az ember elhagyta a paradicsomot, az ingatlankérdés folyamatosan jelen van mindannyiunk életében, legyen szó akár lakásvásárlásról, akár bérlésről. Ingatlanügyekben edzett csapatunk segít vásárlások, eladások, bérlések, bérbeadások vagy átvilágítások jogi ügyeinek teljes körű intézésében.

Az ingatlanjog három alappillére: alaposság, körültekintés, előrelátás

Magánszemélyek


Minél összetettebb egy ingatlannal kapcsolatos jogi munka, annál izgalmasabb. Voltunk már eladói és vevői oldalon, intéztünk többek között ajándékozással és bérléssel kapcsolatos ügyeket, valamint segítettünk harmadik országbeli ügyfeleink ingatlanvásárlásában is.

Vállalatok


Ha egy cég ingatlanügyeit intézzük, nagyon körültekintően járunk el. Sokszor szükség van előzetes jogi átvilágításra is, mert pontosan át kell látnunk az ingatlannal kapcsolatos jogok és kötelezettségek szövevényességét.

Csontvázak a szekrényben

Az ingatlanokkal kapcsolatos jogi munkák és ügyintézés során a hosszú távon gondolkodás elengedhetetlen. A vásárlás vagy eladás öröme sokszor elfeledteti velünk, hogy pontosan felmérjük az ingatlan állapotát, és kitérjünk az ezzel kapcsolatos felelősségek rendezésére. Egy jó szerződésnek tartalmaznia kell a legapróbb részleteket is. Gondolni kell arra, hogy mi lesz két, három, vagy sok év múlva.


Amikor megvettünk egy gyárat…

factory
Egyik külföldi ügyfelünk egy néhány évvel korábban épült húsfeldolgozó üzemet vásárolt, melynek magyar tulajdonosa csődeljárás alatt állt. Az ezzel kapcsolatos jogi ügyek intézése nagyon szerteágazó volt, beletartozott a teljes átvilágítás, így az üzemmel kapcsolatos támogatások átnézése, a minisztériumi ügyintézés és a tevékenységhez kapcsolódó engedélyek intézése. A több hónapos folyamat záró akkordja az üzemátadás volt, ahol közel kétszáz különféle gépet kellett beazonosítanunk és átvennünk az ügyfelünkkel együtt. A tizenkét órán át tartó átadás során a pincétől a padlásig végigjártuk az épületet, és csak egy ajtónál akadtunk el, amihez papíron két kulcs is tartozott, zár viszont egy sem.

Felkészültség, tapasztalat és üzleti szemlélet egy csapatban

Dr. Varga János Tamás

irodavezető partner

„Jogi tanácsadásunk ezen a területen is üzleti szemlélettel párosul. Az ügyfelek érdekeit és szándékait maximálisan figyelembe vesszük.”


vargajt@vjt-partners.com

Dr. Lovretity András

ingatlanjogi csoport tagja

„Az ingatlanokkal kapcsolatban nagyon sokat számít a tapasztalat. Felkészültek vagyunk, és mindenre gondolunk, hiszen rengeteg felmerülő problémával találkoztunk már.”

lovretitya@vjt-partners.com

Dr. Virág Tamás

ingatlanjogi csoport tagja

„Az ingatlanjog az egyik legnehezebb terep, ahol nagyon észnél kell lenni. Az ügyfél örül az új ingatlannak, mi pedig hideg fejjel töviről-hegyire megvizsgáljuk a körülményeket.”

viragt@vjt-partners.com

Dr. Vezse Eszter

ingatlanjogi csoport tagja

„Az előre gondolkozás itt kiemelten fontos. Számba kell vennünk, és a szerződésekben tisztáznunk kell minden olyan eshetőséget, amely az adott ingatlannal a jövőben előfordulhat.”

vezsee@vjt-partners.com

Rólunk mondták ügyfeleink

Legal500 2016

Ingatlan és Építőipar: "Az üzleti szemléletű VJT & Partners rendszeresen ad jogi tanácsot az egyik legnagyobb sportcikkel foglalkozó cég számára a cég bérleti szerződéseinek módosítására és megszüntetésére vonatkozóan. Az iroda ingatlanjogi munkacsoportját Varga János Tamás irányítja."

Legal500 2017

Az ingatlan és építőipar területén jogászainkról is kitűnő vélemény formálódott: „Varga János Tamás üzleti szemléletét, Lovretity András pedig ingatlanügyekben szerzett széleskörű tapasztalatát adja bele a csapatba.”

Ingatlanjoggal kapcsolatos kérdése van?