• Vagyontervezés
    Vagyontervezés

A VAGYONTERVEZÉS FELELŐSSÉGE

 

„Akinek jelentős vagyona van, az egy nagyon összetett képlettel találja magát szemben: ebben szerepel ő maga, a vagyon, a család, a cég, az öröklés, az utódlás, és mindezek egymáshoz való viszonya is. Az eredmény pedig csak úgy jön ki, ha a képletből eltűnnek az ismeretlen tényezők, és a viszonyok is tisztázásra kerülnek.”

- Dr. Varga János Tamás

Kérdések és válaszok a vagyonnal kapcsolatban

A vagyon úgy jó, ha nem teherként nehezedik a vállakra, hanem örömét leli benne az ember. Abban segítünk, hogy Ön pontosan megismerje a vagyonával kapcsolatos legfontosabb kérdéseket és az azokra adható válaszokat, ezek alapján rendezze a vagyoni viszonyokat, és ennek eredményeként egy jobb életminőséggel vezesse tovább az életét.

Vagyonnal kapcsolatos tanácsadásunk mindig egyéni és személyes, hiszen ezen a területen nincs két egyforma kérdés és nincs két egyforma válasz. Ennek a sokszínűségnek köszönhető az is, hogy az évek során számtalan kérdéssel, problémával, felvetéssel és kezdeményezéssel találkoztunk, amelyek legtöbbször három fontos téma köré csoportosultak: a cég, a család és a generációváltás köré.

ÉN ÉS A CÉGEM

Szeretnék elmenni szabadságra, de a cégem nem tud nélkülözni?
Felvetődik a kérdés, hogy én irányítom a cégem, vagy a cégem irányít engem és az életemet?

Segítünk abban, hogy olyan döntéshozatali és cégképviseleti struktúrát alakítson ki, amely biztosítja, hogy ha Ön bármely okból kiszáll a cégei napi irányításából, az ne okozzon fennakadást a cégek működésében.

ÉN ÉS A CSALÁDOM

Vajon pontosan mennyit tud a családom a vagyoni helyzetünkről?
Mi történik, ha vagyonmegosztásra kerül sor?
Mit és hogyan örökölnek a gyermekeim?

Megmutatjuk azokat a lehetőségeket, amelyekkel generációkon át támogathatja családját. Emellett segítünk megérteni a házassági és élettársi vagyonjogi viszonyokat, és jogi támogatást nyújtunk azok hosszú távú, biztonságos rendezésében.

ÉN ÉS A GENERÁCIÓVÁLTÁS

Mi lesz a cégemmel, ha én már ki akarok szállni belőle?

Segítünk, hogy cégeiben a generációváltás zökkenőmentes legyen, akár az utódok veszik át az irányítást, akár profi külsős menedzsment viszi tovább a céget, akár cégeladás mellett születik döntés.

Miben és hogyan segítünk Önnek vagyonával kapcsolatban?

A folyamat egyszerű és könnyen áttekinthető. Kérdésekre keressük Önnel együtt a választ, körvonalazódnak lehetőségek, amelyeket együtt átgondolunk, és a végére az is pontosan kiderül majd, hogy milyen jogi-gazdasági lépések szükségesek ahhoz, hogy Ön a vagyonát illetően a jövőre nézve teljesen nyugodt legyen.

  • Segítünk a vagyoni viszonyok rendezettségének felmérésében, hogy legyen egy világos képe arról, hogy valójában mi az Öné, és mi nem
  • Segítünk a családi és öröklési viszonyok megnyugtató kialakításában, például a vagyon átörökítésében, vagy a vagyon generációkon átívelő egyben tartásában
  • Segítünk biztonságos tulajdonosi döntéshozatali és cégképviseleti struktúrák kialakításában
  • Segítünk a cégek eladásra való felkészítésében
  • Segítünk adóhatékony vagyon struktúrák kialakításában

A nagy csapat

A szakembergárda

A tanácsadó csapatunk magja két ügyvéd kolléganőm, Belényi Andrea, Vezse Eszter és jómagam vagyunk. Hosszú évek óta dolgozunk együtt, emberileg és szakmailag is jó csapatot alkotunk. Mivel célunk, hogy ne csak részmegoldásokat adjunk, hanem végig kísérjük Önt a vagyona struktúrájának megtervezésétől, a jogi megvalósításon át, egészen a struktúra működtetéséig, csapatunkat olyan tapasztalt tanácsadók egészítik ki, akikkel együtt egy valóban teljes körű megoldást tudunk adni Önnek. Adótanácsadó kollégáink biztosítják, hogy a struktúra adóhatékony legyen, míg a vagyon kezelésével foglalkozó kollégák abban segítenek, hogy a vagyon működtetése terheinek egy része is lekerüljön az Ön válláról.

Üdvözlettel,

Dr. Varga János Tamás | Dr. Belényi Andrea | Dr. Vezse Eszter