Hírek

Örömmel ajánljuk a Hungarian Watch most megjelent őszi számát

HW Autumn 2015

Negyedévente megjelenő kiadványunk segítséget nyújt nemzetközi partnereinknek abban, hogy betekintést nyerjenek a magyar üzleti világba és tájékozódjanak a hazai befektetési lehetőségekről. A Hungarian Watch oldalain naprakész és átfogó tájékoztatást adunk a Magyarországot érintő legfontosabb eseményekről, különös tekintettel a jog, a gazdaság és más olyan fejlődő üzletágak területére, melyek fontos szerepet játszanak a magyar üzleti életben.

A Hungarian Watch 2015 őszi száma igen üzleti-központú, betekintést nyújt különféle szektorokba, úgy mint a vasútfejlesztés, energia, tőkepiac, sport és online szolgáltatások, melyekben az elmúlt időszakban jelentős üzleti változások történtek.

Részletek...

"Örömmel ünnepeljük a Hungarian Watch kiadványsorozat megjelenésének második évfordulóját, több mint ötven cikkel magunk mögött, azt a célt szolgálva, hogy ügyfeleink még inkább megismerjék a hazai üzleti kultúrát. A Hungarian Watch még mindig úttörőként szolgálja ezt a célt, s nagyon büszkék vagyunk, hogy a magyar jogi piacon egyedülálló szerepet töltünk be”- mondta Várady Endre, a kiadvány szerkesztője.

"A Hungarian Watch 2015 őszi száma tartalomban és külalakban is azt a két értéket képviseli, melyet az üzleti életben is kulcsfontosságúnak tartok: a minőséget és a szakértelmet" – tette hozzá Varga János Tamás, a VJT & Partners irodavezető partnere.

Megújult honlap - a régi értékekkel

Új honlap

Az iroda értékeihez híven új honlapunk kialakításánál is a „tökéletességre törekedtünk”. Megújult és megszépült honlapunkon a megszokott képek és fősorok mellett új dizájnelemek segítenek az eligazodásban, és teszik még izgalmasabbá az információkeresést.

Új ügyfeleink a megújult honlapon keresztül megismerhetik az irodánkat, az iroda értékeit, az itt dolgozó csapatot és a szakterületeket, melyeknek szakértői vagyunk. Régi ügyfeleink pedig még könnyebben, egyszerűbben böngészhetnek az új hírek között, és rácsodálkozhatnak az új dizájnra, melyben a szépség és a használhatóság harmóniája volt az alapkoncepció.

Megjelent a Hungarian Watch 2015 nyári kiadványa

HW Summer 2015

Örömmel ajánljuk irodánk Ügyfeleinknek a Hungarian Watch most megjelent, eddigi "legszínesebb" nyári számát.

Negyedévente megjelenő kiadványunk segítséget nyújt nemzetközi partnereinknek abban, hogy betekintést nyerjenek a magyar üzleti világba és tájékozódjanak a hazai befektetési lehetőségekről. A Hungarian Watch oldalain naprakész és átfogó tájékoztatást adunk a Magyarországot érintő legfontosabb eseményekről, különös tekintettel a jog, a gazdaság és más olyan fejlődő üzletágak területére, melyek fontos szerepet játszanak a magyar üzleti életben. Legfrissebb számunkban könnyedebb és színesebb témák is helyet kaptak, így az olvasó még teljesebb képet alkothat Magyarországról és az itt élő emberek gondolkozásáról.

A Hungarian Watch 2015 nyári számában az üzleti élet legfrissebb híreiről olvashatunk, mint a bankszektor konszolidációjáról, a gáz nagykereskedelmi piac változásairól, vagy a portfólió legújabb szabályainak elemzéséről.

Részletek...

A komoly témák mellett nyári kiadványunk egy színes, közéleti résszel is bővült: bemutatjuk a Brain Bar konferenciasorozatot, illetve beszámolunk a "Saul fia" című nagysikerű magyar filmről.

"A Hungarian Watch a magyar üzleti életben útikalauzként szolgál külföldi partnereink számára. Teljesen egyedülálló a jogi piacon" - mondta Várady Endre, a kiadvány szerkesztője.

"A Hungarian Watch 2015 nyári száma tartalomban és külalakban is azt a két értéket képviseli, melyet az üzleti életben is kulcsfontosságúnak tartok: a minőséget és a szakértelmet" – tette hozzá Varga János Tamás, a VJT & Partners irodavezető partnere.

A tapasztalt M&A jogász, Lovretity András, partnerként csatlakozik a VJT & Partners csapatához

Lovretity András

A VJT & Partners a nemzetközi és hazai M&A tranzakciók tapasztalt és kiváló szakértője, így András egy megalapozott tudású, nemzetközi kiadványok által magasan értékelt M&A csapat vezetését veszi át.

András több mint 14 évnyi tapasztalatot szerzett nemzetközi vállalatfelvásárlási, kockázati tőke befektetési és vállalat-átszervezési tranzakciókban, továbbá számos, projektjellegű munkákban is részt vett. Otthonosan mozog a tranzakciók valamennyi fázisában: az átvilágítástól kezdve a tranzakciós dokumentumok szerkesztésén és tárgyalásán keresztül egészen a tranzakció zárásig. Emellett jelentős tapasztalatot szerzett az ingatlanfejlesztések terén is, és jártas a megvalósítás valamennyi ütemében. Munkája kiterjedt az engedélyezés, a tervezés, a kivitelezés fázisaira, valamint az elkészült létesítmény üzemeltető részére történő bérbeadására is.

András rendszeresen közreműködik a közbeszerzés keretében lebonyolított különböző típusú tranzakciókban, valamint állami, illetve nemzeti vagyont érintő ügyekben is. Ezen túl tapasztalt jogászként vesz részt versenyhatósági eljárásokban, ahol elsősorban összefonódások engedélyezésével foglakozik, valamint versenykorlátozó megállapodással és erőfölénnyel való visszaéléssel kapcsolatos ügyekben tevékenykedik.

Részletek...

András először a Clifford Chance Ügyvédi Irodánál foglalkozott M&A ügyletekkel, majd a Budapest Airport-nál folytatta a jogi tanácsadást, ahol több mint nyolc éven keresztül számos nemzetközi tranzakcióban vett részt, és a légi közlekedési iparág jogi szakértőjévé vált.

András 2001-ben az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Győri Tagozatán szerezte meg diplomáját, és 2005 óta a Budapesti Ügyvédi Kamara tagja.

"András első osztályú, nemzetközi tapasztalatokkal bíró M&A jogász, aki csapatunkhoz csatlakozva még tovább erősíti hazai és közép-kelet-európai jelenlétünket az M&A területén." - mondta Varga János Tamás, vezető partner.

"Megtiszteltetés, hogy egy ilyen jónevű és elismert, tranzakciókkal foglalkozó csapat tagja lehetek, és a VJT & Partners Ügyvédi Iroda partnereként bővíthetem tovább ismereteimet" - tette hozzá Lovretity András.

A Chambers Europe jogi szakkiadvány magasra értékelte a VJT & Partners-t 2015-ben is

Chambers 2015

A Chambers Europe 2015, Európa egyik vezető nemzetközi jogi szakkiadványa, ismét magasan rangsorolta irodánkat. Irodánk nemzetközi elismertségét tovább emeli, hogy a rangos kiadvány a VJT & Partners ügyvédi irodát a munkajog területén az előkelő második kategóriába sorolta, kockázati tőke és TMT területeken pedig Band 3-mas besorolást kaptunk. A kiadvány elismerően nyilatkozott irodánk vállalatfelvásárlási (M&A) és vállalati szerkezet-átalakítási tevékenységéről is.

A VJT & Partners csapata "gyakorlatias, keményen dolgozik, és amellett, hogy jogi felkészültsége kitűnő, gyakorlati szempontból közelít a jogi problémákhoz." - írja a Chambers Europe 2015. - "Az iroda vezető partnere, Varga János Tamás rendkívül ügyfél-központú, rugalmas, felelősségteljes, ugyanakkor közvetlen jogász". A kiadványban Csernus Zoltán partnerről is elismerően szóltak ügyfelek: "Zoltán üzleti szempontokra összpontosító, lelkes és segítőkész jogász, aki a legmagasabb nemzetközi színvonalat képviseli."

Részletek...

"A VJT & Partners kiemelkedik abban, hogy kivételes hangsúlyt helyez az egyes tranzakciók gazdasági vonatkozásainak megértésére" - emelték is az ügyfelek egy kockázati tőkével kapcsolatos tranzakció során. - "Varga János Tamás, vezető partner, mindig nagy súlyt fektet arra, hogy pontosan megértse az ügyfél szándékait, és ennek szellemében cselekedjen."

TMT területen is elismerő szavakat kapott irodánk: "a jogászok a felmerülő kérdésekre készségesen válaszolnak, és minden határidőt betartanak. Munkájuk során proaktívak, alkalmazkodók, és minden esetben a kereskedelmi szempontokat is figyelembe véve adnak tanácsot." Az ügyfelek külön kiemelték Varga János Tamást "kitűnő tárgyalási képességei és kiemelkedő ügyfél központú hozzáállása" miatt.

Varga János Tamás, az iroda vezető jogásza a kapott minősítések és vélemények alapján úgy értékeli, hogy sikerült az együttműködés mestereivé válnunk. "Ezek a visszajelzések arra ösztönöznek engem és az iroda csapatát, hogy folytassuk azt a magas színvonalú munkát, melyet az elmúlt években végeztünk."

A VJT & Partners ismét "top-tier" ajánlást kapott a Legal 500 EMEA szakkiadványban

2015 Legal500

A Legal 500 Európa, Közel-Kelet és Afrika (EMEA) 2015-ös kiadványa idén is a legmagasabban rangsorolt irodák között ajánlja irodánkat a munkajog területén. A kiadvány kiemeli, hogy a VJT & Partners csapata "a végsőkig elmegy az ügyfelei érdekében". Az iroda olyan ügyfelektől kapott megbízást, mint az Albemarle, az ING Biztosító vagy a HP, és jogi tanácsot nyújtott munkaszerződésekkel, vállalati policy-k kialakításával, munkaviszony megszüntetéssel és csoportos leépítésekkel kapcsolatos ügyekben. A munkajog területén Csernus Zoltánt külön említi a kiadvány.

Irodánk M&A és Vitarendezési csoportja, mely az elmúlt években egyre magasabb minősítést szerzett, idén "second tier" besorolást kapott, és a TMT csoport is megőrizte korábbi helyét a second tier kategóriában.

Az ingatlanjogi csoportot is komoly elismerésben részesítette a kiadvány: A három partnerből álló "keményen dolgozó és ügyfélközpontú" Varga János Tamás által vezetett iroda "minden szempontból kitűnő" szolgáltatást nyújt.

Részletek...

Irodánk mindhárom ügyvédjét ajánlja a Legal 500 EMEA 2015 szerkesztősége:

  • Társasági jog és M&A területen: Varga János Tamást és Csernus Zoltánt
  • Vitarendezési területen: Varga János Tamást, Csernus Zoltánt és Hacsi Gábort
  • Munkajog területén: Csernus Zoltánt és Varga János Tamást
  • Ingatlanjogi területen: Varga János Tamást és Hacsi Gábort

A Legal 500 egy rendszeresen megjelenő, rangos kiadvány, mely mélyre ható elemzést készít az ügyvédi irodákra és azok ügyfeleire vonatkozóan. "Az egyetlen feltétele annak, hogy egy ügyvédi iroda bekerüljön a rangsorunkba, hogy az iroda érdemessé válik-e erre"- jegyezte meg a Legal 500 kiadásért felelős igazgatója.

Irodánk vezető partnere, Varga János Tamás a Legal 500 minősítése kapcsán elmondta, hogy a Legal 500 mindig nagyon alapos felmérést készít az egyes ügyvédi irodák képességeiről. "A kapott minősítések azt mutatják, hogy ügyfeleink magasra értékelik elkötelezettségünket. Munkánk során megtapasztalták, hogy csapatunk mindig az általuk legfontosabbnak tartott kérdésekre összpontosít, ugyanakkor minden apró részletre komoly hangsúly fektet."

A kecske éve beköszöntött Kínában. A VJT & Partners kínaiul kíván Boldog Újévet!

A VJT & Partners szakértői az M&A ügyletek során előforduló kartellekről

cartels2015

A tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról szóló 1996. évi LVII. törvény tilt minden olyan cselekményt, amely a verseny kizárására vagy korlátozására irányul, vagy azt eredményezi. Ez a tilalom vonatkozik azon magatartásokra is, amikor a piaci szereplők működésükkel összefüggő információkat osztanak meg egymással.

Ugyanakkor, a jelentős M&A ügyletek fontos részét képezi a due diligence (átvilágítási) eljárás, melynek során az megvásárolni kívánt fél működéséről és pénzügyi tevékenységérről kér és kap bizalmas információkat a másik piaci szereplő. Jóllehet, a due diligence eljárás jogszerű célra, azaz a megvásárolni kívánt cég helyzetének pontos felmérésére irányul, visszaélésszerű használata versenyjogi szempontból tiltott magatartást is megvalósíthat.

A VJT & Partners szakértői az ilyenkor leselkedő veszélyeket és a due diligence eljárás jogszerűtlen alkalmazásának elkerülését célzó technikákat mutatják be cikkükben.

Megjelent a Hungrian Watch 2015 téli száma

Megjelent a Hungarian Watch legfrissebb, téli száma a VJT & Partners Ügyvédi Iroda gondozásában.


Hungarian Watch Winter 2015

Negyedévente megjelenő kiadványunk segítséget nyújt nemzetközi partnereinknek abban, hogy betekintést nyerjenek a magyar üzleti világba és tájékozódjanak a hazai befektetési lehetőségekről. A Hungarian Watch oldalain naprakész és átfogó tájékoztatást adunk a Magyarországot érintő legfontosabb eseményekről, különös tekintettel a jog, a gazdaság és más olyan fejlődő üzletágak területére, melyek fontos szerepet játszanak a magyar üzleti életben.

A Hungarian Watch 2015 téli számában az üzleti élet legfrissebb híreiről olvashatunk: az egyre népszerűbb letelepedési államkötvény-programról, a magyar ingatlanszektor fellendüléséről, vagy a Budapest-Belgrád vasútvonal átépítéséről. A kiadvány foglalkozik továbbá a magyarországi iparágak területén történt legújabb fejlesztésekkel is, beleértve a kiskereskedelmi, a hotel és a sport szektort.

Részletek...

„A Hungarian Watch a magyar üzleti életben útikalauzként szolgál külföldi partnereink számára. Teljesen egyedülálló a jogi piacon” - mondta Várady Endre, a kiadvány szerkesztője.

„A korábbi kiadványokhoz hasonlóan a Hungarian Watch 2015 téli száma tartalomban és külalakban is azt a két értéket képviseli, melyet az üzleti életben is kulcsfontosságúnak tartok: a minőséget és a szakértelmet” – tette hozzá Varga János Tamás, a VJT & Partners irodavezető partnere.

A teljes kiadvány megtekinthető, illetve letölthető innen.

A VJT & Partners dalban kíván boldog Újévet!