Hírek

Megjelent a Hungarian Watch 2014 őszi száma

A VJT & Partners Ügyvédi Iroda most publikálta a Hungarian Watch legfrissebb, 2014 őszi számát

HungarianWatch Autumn 2014

A Hungarian Watch célja hazánk legjelentősebb üzleti és beruházási lehetőségeinek bemutatása. Ez a befektetési szempontú látásmód végigfut az egész kiadványon, és bevezeti az olvasót hazánk aktuális üzleti életébe. Kiadványunk átfogó és friss információkat szolgáltat Magyarországról; kiemelve a jog, a gazdaság és más olyan területekre vonatkozó naprakész híreket, amelyek jelentős hatással lehetnek a magyar üzleti életre.

A Hungarian Watch legújabb számában megtalálhatja a hazai üzleti élet legfrissebb híreit: a nagyszabású vasúti fejlesztésektől, a Déli Áramlat építésén át, egészen a legfontosabb iparági elemezésekig, beleértve a bank, az energia és az autógyártási szektort is.

Részletek...

"A Hungarian Watch segíti külföldi partnereinket abban, hogy könnyebben tudjanak tájékozódni a magyar üzleti életben, kiadványunk úttörőnek számít a hazai piacon." nyilatkozta Várady Endre, a kiadvány szerkesztője.

Varga János Tamás, a VJT & Partners irodavezető partnere, hozzátette: "a Hungarian Watch nemzetközi partnereink által is méltán elismert kiadvány. A korábbi kiadások népszerűsége egyértelműen bizonyította, hogy ügyfeleink részéről valódi igény mutatkozik az ilyen jellegű kiadványok iránt."

A teljes kiadvány megtekinthető, illetve letölthető innen.

A Focus Europe Varga János Tamás segítségével elemzi a közép-kelet európai régióban tapasztalható fő trendeket

Focus Europe 2014

„A gazdasági recesszió után Európát a közép-kelet európai (KKE) régió fogja kirántani az árokból.” írja a Focus Europe, az Egyesült Államok egyik vezető jogi szaklapja. Az American Lawyer Media által kiadott szaklap Varga János Tamásnak, a VJT & Partners irodavezető partnerének segítségével elemezte a régióban tapasztalható fő trendeket.

Az "Óvatos Optimizmus" című cikkben a szerző, a KKE régióban érzékelhető gazdasági folyamatokra hívja fel a figyelmet. "A Regional Economic Issues előrejelzése szerint a közép-kelet európai illetve a dél-kelet európai régió gazdaságai 2,4 százalékkal fognak bővülni 2014-ben." A kedvező mutatóban a magyar gazdaság teljesítményének is szerepe van. Varga János Tamás megjegyzi, hogy "Magyarország kiváló földrajzi elhelyezkedésének köszönhetően a befektetők mind Európát, mind a Közel-Keletet közvetlenül elérhetik." Emellett kiemeli, hogy "a munkaerővel és ingatlannal kapcsolatos költségek jóval alacsonyabbak, mint Nyugat-Európában vagy akár Észak-Amerikában, szintúgy a magyar átlag bruttó jövedelmek sem érik el a nyugati színvonalat, viszont a munkaerő teljesítménye itt a legmagasabb a KKE régióban."

Részletek...

Varga János Tamás gazdaságpolitikai eszközökre is kitért, "említésre méltó, hogy a magyar kormány kész adócsökkentéssel, vagy akár adómentességgel támogatni a befektetőket, amennyiben Magyarországot választják üzleti céljaik eléréséhez."

A cikk szerzője kínai beruházásokra, mint a régiónak adott fő lökésre is rávilágít, emlékezteti az olvasót, hogy 2013. novemberében a kínai miniszterelnök Li Keqiang Bukarestben találkozott a KKE országok vezetőivel.

Összegezve elmondhatjuk, hogy 2014. év második fele kihívást jelent a régióban -és azon belül Magyarországon- befektetni szándékozóknak, de a gazdasági mutatók alapján úgy tűnik, hogy a "KKE országok erőteljesebbek, mint valaha."

A "Legjobb bevándorlási joggal foglalkozó iroda Magyarországon" nemzetközi díjat ítélték oda a VJT & Partners Ügyvédi Irodának

A VJT & Partners Ügyvédi Iroda örömmel számol be arról, hogy idén a "Legjobb bevándorlási joggal foglalkozó iroda Magyarországon" díjat ítélte neki egy független nemzetközi szaklap, az Acquisition International Magazine.


2015 Legal500

Az Egyesült Királyságban kiadott Acquisition International Magazine nemzetközi jogi, pénzügyi és befektetési témákkal foglalkozik, valamint 2010 óta ítél oda díjakat az egyes szektorokban legjobb értékelést kapott ügyvédi irodáknak. A díjazott kiválasztása az olvasók – akik gyakran ügyfelei is egyben az adott ügyvédi irodának – szavazatai és a szakértők véleménye alapján történik.

A VJT & Partners évek óta foglalkozik a bevándorlási joggal, ez idő alatt a jogterület kiemelkedő szakértőjévé vált, ezt igazolja az elnyert díj is. Az iroda nagy gyakorlattal rendelkezik a magyar letelepedési államkötvény programban, amely kedvező feltételekkel teszi lehetővé a letelepedési engedély megszerzését azoknak a nem uniós polgároknak, akik jelentős összeget fektetnek letelepedési államkötvénybe.

Részletek...

A magyarországi vállalkozás létrehozásán alapuló bevándorlási lehetőségek körében szintén széleskörű szolgáltatást nyújt a VJT & Parnters Ügyvédi Iroda. Ez a program a nem uniós polgárok számára kínál lehetőséget arra, hogy vállalkozásukat Magyarországon hozzák létre, és ezzel együtt magyarországi tartózkodási engedélyt szerezzenek.

"Ez a díj nagy megtiszteltetés számunkra, mert elismeri azokat az erőfeszítéseinket, amelyeket az ügyfeleinkért tettünk. Örömmel látjuk, hogy az értékeinkkel összhangban végzett munkánknak van eredménye, és a partnereinktől is pozitív visszajelzéseket kapunk" – mondta dr. Hacsi Gábor partner, a VJT & Partners bevándorlási csoportjának vezetője. – "Ez a díj ugyanakkor arra is ösztönöz bennünket, hogy folytassuk, amit elkezdtünk, és továbbra is törekedjünk a tökéletességre" – teszi hozzá a csoportvezető.

"A legjobb magyar jogi honlap" értékelést kapta a VJT & PARTNERS internetes oldala a CEE Legal Matterstől


CEE Legal"Kétségtelenül kompetens, elegáns és választékos" írta a CEE Legal Matters rovatvezetője

A Varga János Tamás és Társai Ügyvédi Iroda büszkén és örömmel jelenti be, hogy honlapját a CEE Legal Matters -- független nemzetközi jogi szakkiadvány -- a legjobb magyar jogi honlapnak választotta 2014. júniusi számában.

A CEE Legal Matters minden egyes számában szerepel egy úgynevezett "Top Sites" (vezető honlapok) szekció, és a kitüntető címet mindig az adott ország legjobb honlapjával rendelkező jogi iroda nyeri el. A 2014. júniusi számában a CEE Legal Matters színvonalas jogi szolgáltatást nyújtó orosz és magyar ügyvédi irodák honlapjait értékelte számos objektív kritérium alapján. Azokat az irodákat díjazták, amelyek amellett, hogy kiváló jogi tanácsadást nyújtanak ügyfeleik számára, még arra is képesek, hogy "megmutassák, hogy egy ügyvédi iroda többféle módon is képes céljait és képességeit hatékonyan kommunikálni az interneten keresztül".

A cikk kiemeli, hogy a Varga János Tamás és Társai Ügyvédi Iroda honlapja "visszafogott és mértékletes", ugyanakkor "kétségtelenül kompetens, elegáns és választékos". További részletek...

A nemzetközileg elismert brit jogi szaklap, a The Lawyer, interjút készített a VJT & Partners vezetőjével, Varga János Tamással.

The Lawyer

A "Magyarország beerősít" címmel közölt írás a befektetési trendekkel, valamint az utóbbi években felgyorsult jogalkotással foglalkozik. A riporter, Jonathan Ames kiemeli, hogy a kormány által megalkotott jogszabályok sok fejtörést okoznak a jogászoknak, viszont az új Polgári Törvénykönyv, valamint a gépkocsi gyártás területén bekövetkezett ipari fellendülés üdítően hat a jelenlegi helyzetben.

Varga János Tamás, mint nemzetközileg elismert M&A jogász véleményét széles körben kikérik a jogalkotással, illetve a befektetési trendekkel kapcsolatos, mély szaktudásának köszönhetően. Meglátása szerint a kormány "unortodox" gazdaságpolitikája sok külföldi befektetőt eltántorított, valamint sokan felszámolták magyarországi működésüket.

Részletek...

Az utóbbi hónapokban azonban változás volt tapasztalható. A külföldi befektetők "étvágya" megjött a magyar cégekhez, köszönhetően a globális, illetve az európai gazdaságok növekedésének, továbbá annak, hogy a befektetők megpróbálnak együtt élni a magyar kormány jogalkotási irányvonalával. Ezt a fellendülést a személyes tapasztalatatok is megerősítik, hiszen a VJT & Partners olyan több ügyletben is részt vett, amely alátámasztja ezt a trendet.

Varga János Tamás kitért a márciusban hatályba lépett új Polgári Törvénykönyvre is, ami sok korlátozó szabályt eltörölt a cégalapítással és működtetéssel kapcsolatban, helyet adva a rugalmas és testreszabott megoldásoknak. Véleménye szerint a jövő zenéje, hogy a bíróságok mennyire teszik magukévá ezt a paradigmaváltást, mennyire engedik majd, hogy az új Polgári Törvénykönyv szellemiségének megfelelően a cégek kihasználják a rugalmasabb szabályok adta lehetőségeket.

"Hosszú hallgatás után, ismét érdeklődnek külföldi befektetők magyar cégek megvásárlása iránt." mondja Varga János Tamás.

A teljes cikket angolul itt találja meg.

A Chambers Europe jogi szakkiadvány ismét magasra értékelte a VJT & Partners-t

Chambers Europe 2014

A nemzetközileg elsimert VJT & Partners számára jelentős elismerést jelent, hogy a Chambers Europe 2014-ben is magasra értékelte munkánkat a fő tevékenységi köreink területén.

A Chambers Europe 2014 a magyar szekción belül a VJT & Partners ügyvédi iroda tevékenységét a munkajog, a kockázati tőke és a TMT területein tartotta kiemelkedőnek.

Ezen kívül irodánk vállalatfelvásárlási (M&A) és vállalati szerkezet-átalakítási tevékenységét is elismerésre méltónak ítélte a kiadvány.


A Hungarian Watch 2014 tavaszi száma immáron elérhető a honlapunkon is

Watch Spring 2014A VJT & Partners Ügyvédi Iroda büszkén jelenti be a Hungarian Watch - az iroda által negyedévente publikált kiadvány - 2014 tavaszi számának megjelenését.

A Hungarian Watch célja hazánk legjelentősebb üzleti és beruházási lehetőségeinek bemutatása. Ez a befektetési szempontú látásmód végigfut az egész kiadványon, és bevezeti az olvasót hazánk üzleti életébe. A kiadványunk átfogó és friss információkat szolgáltat Magyarországról; kiemelve a jog, a gazdaság és egyéb olyan területekre vonatkozó naprakész híreket, amelyek jelentős hatással lehetnek a magyar üzleti életre.

A Hungarian Watch legújabb száma tartalmazza a hazai üzleti élet legfrissebb híreit: a tavaszi magyarországi választás üzleti hatásától, az új. Ptk. bemutatásán át, egészen a legfontosabb iparági elemezésekig, beleértve a bank, az energia és a telekommunikációs szektort.

Részletek...

"A Hungarian Watch egy olyan új típusú kiadvány, amely segíti külföldi partnereinket abban, hogy könnyebben tudjanak tájékozódni a magyar üzleti életben. Hiszem, hogy gyakorlatias és informatív kiadványunk egyben a magyar olvasók számára is hasznos lehet" nyilatkozta Várady Endre, a kiadvány szerkesztője.

Varga János Tamás, a VJT & Partners irodavezető partnere, hozzátette: "a Hungarian Watch nemzetközi partnereink által is méltán elismert kiadvány. Örömünkre szolgál, hogy tájékoztathatjuk ügyfeleinket és partnereinket az izgalmas hazai üzleti lehetőségekről."

A kiadvány elérhető az alábbi linken: Hungarian Watch Spring 2014

A VJT & Partners ügyvédeit a Best Lawyers 2014 tagjai közé választotta a jogász szakma

Best LawyersA VJT & Partners mint vezető magyar ügyvédi iroda büszkén tudatja, hogy az iroda két ügyvédjét, Varga János Tamás irodavezető partnert és Csernus Zoltán partnert a legjobb magyar jogászok (Best Lawyers in Hungary) közé választották a munkajog területén a szakma képviselőinek megkérdezése alapján.

A Best Lawyers a legnagyobb múlttal rendelkező, szakmai értékelésen alapuló, nemzetközi kiadvány a jogi szakmában. Mind az ügyfelek, mind pedig az ügyvédek kiemelkedő megtiszteltetésnek tekintik a Best Lawyers-ben való rangsorolást, mivel ez a jogász szakma képviselőinek véleményét tükrözi.

A Best Lawyers magyar kiadása elérhető az interneten, a BestLawyers.com oldalon.

A VJT & Partners partnere, Csernus Zoltán a következőket mondta: „Megtiszteltetésnek érzem, hogy egy ilyen neves, szakmai értékelésen alapuló kiadvány a legjobbak között értékelt, és azt gondolom, hogy ez az elismerés támogatja az iroda egyre növekvő elismertségét és vezető szerepét a munkajog területén Magyarországon.”

Legal 500 EMEA ismét "top-tier" ajánlást adott a VJT & Partners Ügyvédi Irodának


The Legal 500 - The Clients Guide to Law FirmsA VJT & Partners Ügyvédi Iroda a munkajog területén a negyedik évben is mint "top-tier" (felső kategória) iroda került ajánlásra a Legal 500 Európa, Közel-Kelet és Afrika 2014. évi kiadványában. Az ajánlás kiemeli: „a VJT & Partners „mindig jól informált” és „igazán készséges” csapata ügyfelei között van a [...] és jogi tanácsadást nyújt számukra munkaszerződésekkel, belső szabályzatokkal, munkaviszony megszüntetéssel és csoportos létszámcsökkentéssel kapcsolatban. Csernus Zoltán és Bocskov-Szabó Dóra ajánlott szakemberek.” A VJT & Partners Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét, Varga János Tamást pedig az elit „vezető ügyvédek” közé sorolja a Legal 500 EMEA kiadványa.

Miután a VJT & Partners Ügyvédi Iroda az elmúlt években következetesen kapaszkodott felfelé a rangsorban: a vállalatfelvásárlás (M&A) és a jogviták kategóriákban mint „second-tier” ajánlott ügyvédi iroda szerepel; az iroda megőrizte helyét a „third-tier” irodák között a TMT területén, valamint a „fourth-tier” irodák között az ingatlanjog területén. A kiadvány kiemeli: „a VJT & Partners Ügyvédi Iroda három partnert is magában foglaló vállalatfelvásárlási (M&A) és társasági jogi csoportjában kiemelkedő szerepe van a „proaktív” és „megbízható” Varga János Tamásnak, aki „minden tekintetben kiváló” jogi szolgáltatást nyújt. Varga és a „részletekre rendkívül odafigyelő” Csernus Zoltán egy vezető amerikai ügyvédi irodával közösen nyújtottak jogi tanácsadást az [...] egy határokon átnyúló felvásárlás során.

Részletek...

A VJT & Partners Ügyvédi Iroda négy ügyvédje is ajánlott kategóriában szerepel a Legal 500 Európa, Közel-Kelet és Afrika 2014 kiadványában:

  • Társasági jog és Vállalatfelvásárlás (M&A) – Varga János Tamás és Csernus Zoltán
  • Jogviták - Varga János Tamás, Csernus Zoltán, Hacsi Gábor és Bocskov-Szabó Dóra
  • Munkajog - Csernus Zoltán és Bocskov-Szabó Dóra
  • Ingatlanjog - Varga János Tamás és Hacsi Gábor.

A Legal 500 mint vezető nemzetközi jogi szakkiadvány széleskörű, független, és mind az irodák, mind az ügyfelek visszajelzéseit tükröző kutatáson alapuló értékelést nyújt.

A VJT & Partners irodavezető partnere, Varga János Tamás így nyilatkozott: “A Legal 500 kiadványra úgy tekintenek, mint amely pontos és hiteles értékelést nyújt az ügyvédi irodák képességeiről. Megtiszteltetésnek érezzük, hogy ilyen magas értékelést kaptunk ebben a kiadványban, amely egybeesik ügyfeleink visszajelzésével az iroda képességeiről és a nekik nyújtott jogi szolgáltatásokról.”

A VJT & Partners Ügyvédi Iroda bemutatja a Hungarian Watch 2014 Téli számát

HW Winter 2014A VJT & Partners Ügyvédi Iroda büszkén jelenti be a Hungarian Watch 2014 Téli számának megjelenését. A Hungarian Watch egy negyedévente megjelenő kiadvány. A Hungarian Watch 2013 őszi száma nagy elismerést kapott a különböző országokban jelenlévő partnereinktől. A negyedéves kiadvány átfogó és friss információkat tartalmaz Magyarországról, kiemelve a jogra, a gazdaságra, az üzleti életre és egyéb olyan területekre vonatkozó friss híreket, elsősorban azokat, amelyek jelentős hatással lehetnek a magyarországi eseményekre.

A Hungarian Watch elsősorban olyan olvasók számára készült, akik befektetési szempontból tekintenek Magyarországra. Ez a befektetési szempontú látásmód végigfut a kiadványon, bevezeti az olvasót a magyarországi üzleti életbe, és egyben rávilágít az aktuális üzleti és befektetési lehetőségekre.

Részletek...

"Remélem, hogy a Hungarian Watch 2014 Téli száma is legalább annyira informatív és inspiráló, mint amennyire a kiadvány első száma volt” nyilatkozta Várady Endre, a kiadvány szerkesztője.

Varga János Tamás, a VJT & Partners irodavezető partnere hozzátette: „Rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk a kiadvány első számával kapcsolatban; meg vagyok győződve arról, hogy az új üzleti lehetőségek jelentik a legnagyobb értéket a befektetők számára.” Részletek...