A munka teszi emberré az embert. A munkajog szól leginkább az emberről, ezen a területen a jog és a humanitás iránti lelkesedés nélkül nem lehet igazán jól dolgozni.

Mindkét oldalt mélyrehatóan ismerjük

Munkáltatói oldal

Ügyfeleink sokszor munkáltatók. Munkánk során az ő üzleti érdekeiket és szándékaikat maximálisan szem előtt tartjuk.

Munkavállalói oldal

Számos jogi perben sikerrel képviseltünk vezető állású munkavállalókat is.

„Kiválóságuk titka a barátságos kommunikáció, a kreatív és személyre szabott jogi megoldások, és a határidők betartása.” – Legal500 EMEA 2023

Dr. Csernus Zoltán

munkajogi csapat vezetője

„A munkajog rutinos rókájaként tudom, hogy ezen a területen csak az igazság és a jog iránti őszinte lelkesedéssel lehet sikeresen dolgozni.”

csernusz@vjt-partners.com

Dr. Varga János Tamás

irodavezető partner

„A munkajog az egyik legszövevényesebb jogterület. Egy-egy jó ötlet itt aranyat ér.”vargajt@vjt-partners.com

Dr. Lovretity András

munkajogi csapat tagja

„A szakértelem mellett nagy erősségünk, hogy az ügyfelek üzleti érdekeit és szándékait is figyelembe vesszük a tanácsadás során.”

lovretitya@vjt-partners.com

Dr. Beck Nándor

munkajogi csapat tagja

„Az ügyfél akkor érzi magát biztonságban, ha kérdéseire gyors, kreatív és személyre szabott választ kap.”

beckn@vjt-partners.com

Rólunk mondták ügyfeleink

Chambers Europe, 2023
Chambers Europe, 2023

„Csernus Zoltán egy kiváló munkajogi ügyvéd. Nemcsak kitartó és szorgalmas, hanem türelmesen, érthetően elmagyaráz mindent. És mindig elérhető.”

Chambers Europe, 2023
Chambers Europe, 2023

„A VJT & Partners-től mindig megbízható és gyors válaszokat kapunk.”

Chambers Europe 2023-employment
Chambers Europe, 2023

„Ebben az irodában az ügyfél áll az első helyen! És ez azóta így van, mióta együtt dolgozunk.”

Chambers Europe 2023-employment
Chambers Europe, 2023

„A VJT & Partners ügyvédjei mindig segítőkészek, és a legapróbb részletek sem kerülik el a figyelmüket.”

Legal500 2023
Legal 500 EMEA, 2023

„Projektmenedzserként első osztályúak! Összhangban irányítják sokszínű belső és külső jogi csapatukat, magas színvonalon dolgoznak, és a határidőket nagyon komolyan veszik.”

Legal 500 EMEA 2023
Legal 500 EMEA, 2023

„Talpraesett jogászok, gyors és gyakorlatias tanácsadás.”

Munkajogi színes hírek

A Lexology és a VJT kitűnő együttműködése

Getting the Deal Through Labour & Employment 2023 // 2023. május

Lassan már hagyomány, hogy évről évre mi írjuk a Lexology „Getting the Deal Through” munkajoggal foglalkozó kiadványának Magyarországról szóló fejezetét. Ez azért is megtisztelő számunkra, mert ebben az összefoglalóban a világ legjobb ügyvédi irodái mutatják be saját országuk munkajogi környezetét.

A magyar fejezet első kézből nyújt betekintést a magyar munkajogi világába, gyakorlatorientált módon bemutatva a munkajogi jogszabályok és a bírói gyakorlat változatos halmazát. Nélkülözhetetlen információkkal szolgál a vállalkozások számára például a munkavállalók felvételéről, munkaviszonyuk megszűnéséről, a munkaügyi viták rendezéséről, valamint a fejezet tartalmaz néhány nagyon specifikus kérdést is, mint például a munkavállaló által létrehozott szellemi tulajdon vagy a munkahelyi adatok védelme.

Részletek

Biztos helyünk van a legjobbak között

Legal500 EMEA 2023 // 2023. április

A Legal 500 értékelését olvasva nagy örömmel tölt el minket, hogy már évek óta biztosan ott vagyunk az élbolyban. Ügyvédeink kitűnő munkájának és ügyfeleink elégedettségének köszönhetően a VJT & Partners a legjobb irodák között kapott helyet a munkajog, a vállalatfelvásárlás, az adatvédelem és a technológia területeken, és kitűnő eredményt ért el a versenyjog és a peres ügyek területén is. Köszönjük ügyfeleinknek az elismerő szavakat!

„Talpraesett jogászok, gyors és gyakorlatias tanácsadás” - Munkajog

Részletek

A digitalizált munkaerőpiac a munkajog tükrében

Podcast Menyhárd Attilával, Beck Nándorral és Csernus Zoltánnal

A digitalizáció forradalomként söpör végig a munkaerőpiacon: átírja a munkaidő és a munkahely fogalmát, lehetővé teszi egyszerre több munkaviszony kiépítését. A hatására létrejöttek és terjednek a platformok, komplex jogviszonyok alakulnak ki, továbbá olyan sajátos igények és lehetőségek merülnek fel, amelyek korábban nem voltak jellemzők. Sokszor egy algoritmus felügyeli a munkavállalót. Menyhárd Attila, Beck Nándor és Csernus Zoltán arra keresi a választ, hogy ez a változás hogyan formálja a piacot és a jogi környezetet. A podcastban szó esik a távmunka idő- és térbeli szabályozásáról, a moonlightingról, a kriptovalutáról, mint fizető eszközről és a platformok jogi helyzetéről.

Részletek

Irodánk 13 éve az élmezőnyben!

Chambers Europe 2023 // 2023. március

A Chambers európai ügyvédi irodákat értékelő kiadványa Technológia (TMT) és Munkajog területeken tizenharmadszorra is a legjobbak közé sorolta irodánkat, a Vállalatfelvásárlás (M&A) területén pedig 11 éve említi nevünket az élmezőnyben. És ha már a számok bűvöletében vagyunk, érdemes azt is megjegyezni, hogy irodavezető partnerünket, Varga János Tamást már 16 éve ajánlja a Chambers Europe a legjobb magyarországi jogászok egyikeként.

A munkajogot irodánkban elsődlegesen Csernus Zoltán neve fémjelzi. A Chambers Europe mind Zoltánt, mind a munkajog területén végzett munkánkat nagyra értékeli.

Részletek

Csernus Zoltán előadása a Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara HR klubjában

2023. március 9.

Munkajogi szakértőnket, Csernus Zoltánt kérte fel a CCI France Hongrie / Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara, hogy HR klub rendezvényén előadóként vegyen részt. Zoltán az előadásában az általános kérdéseken túl olyan izgalmas témákat is érintett, mint a moonlighting, és a DEI (diversity, equity, inclusion) új kérdései.