• Vállalatfelvásárlás
    VÁLLALATFELVÁSÁRLÁS - M&A
    Sok cég életében eljön a pillanat, hogy a magyar piac szűkösnek bizonyul, és a cég érdeklődése külföld felé fordul.
    Kiadványunk egy izgalmas tranzakció bemutatásán keresztül teszi ismerőssé ezt a sokaknak még ismeretlen területet.

Vállalatfelvásárlás és Cégeladás

Több cég egymáshoz való kapcsolata, összefonódásaik, szétválásaik majdnem olyan izgalmasak, kuszák és sokrétűek, mint az emberi kapcsolatok. És nekünk minden helyzetre meg kell találnunk a legjobb jogi megoldást.

 

Tapasztalt piaci szereplőként mindent tudunk a vásárlásról és az eladásról is

CÉGVÁSÁRLÁS

Dolgozunk növekedni, terjeszkedni vágyó cégeknek, akik cégvásárlással piacot akarnak nyerni a magyarországi és közép-európai régióban. Nagy tapasztalatunk van több országot érintő ügyvédcsapat munkájának összefogásában és irányításában. Ügyfeleink külföldi cégek, multinacionális cégek, magyar tőzsdei társaságok, magántőke alapok, magyar privát befektetők.

CÉGELADÁS

Ügyfeleink közepes és nagyméretű magyar cégek, melyek iránt jellemzően külföldi vevők érdeklődnek. Legyen szó teljes vagy részleges cégeladásról, csapatunk már számtalan ilyen tranzakciót levezényelt. Úgy is fogalmazhatunk, hogy ismerjük az ilyen típusú tranzakciók minden csínját-bínját.

„Tapasztalt szakemberek csapata. Nincs semmi sallang, csak hatékony, ügyfélközpontú, odaadó munka.” - Legal500 EMEA 2022

Több, mint jogi tanácsadás

Egy-egy vállalatfelvásárlás vagy cégeladás során szinte együtt kell lélegezni az ügyféllel. Pontosan követni kell szándékait, ismerni kell erősségeit és gyengéit, és így tudni fogjuk, mikor és miben lehetünk segítségére.

Értjük az üzletet

Ügyfeleink üzletemberek, ezért a tranzakciók jogi levezetése során nekünk is üzletemberekké kell válnunk.

Nemzetközi tapasztalat

Ügyeink nagy része a határokon túlnyúlik, így megtanultuk, hogyan dolgozzunk együtt külföldi irodákkal, és hogyan irányítsuk egy nemzetközi jogászokból álló csapat munkáját.

Dr. Varga János Tamás

irodavezető partner

„Ezen a területen talán az a legfontosabb szabály, hogy képesek legyünk az ügyfél fejével gondolkodni."vargajt@vjt-partners.com

Dr. Lovretity András

M&A csoport vezetője

„Minden cégeladás más, és minden vállalatfelvásárlás különböző. Rengeteget számít a tapasztalat abban, hogy gyorsan és jól reagáljunk.”


lovretitya@vjt-partners.com

Dr. Csernus Zoltán

ügyvéd

„Az ördög a részletekben bújik meg – ez minden cégeladási és cégvásárlási folyamatra igaz. Ezért egy jó ügyvédnek minden részletében ismernie kell a tranzakciót.”

csernusz@vjt-partners.com

Kiadványaink

Érdemes-e belevágni a cégünk eladásába? Adódhat olyan helyzet, ahol a versenyben maradás csak részleges vagy teljes tulajdonosváltással oldható meg, de az is lehet, hogy a fiatalabb generáció már nem akarja továbbvinni az üzletet, az idősebb pedig már visszavonulásra gondol. De lehet, hogy valaki az élet más területén akar újat alkotni. És jön a kérdés: akkor most eladjam a cégem? Ezt a kiadványt nekik készítettük.

Tovább...

Eladjam a cégem?

Sok cég életében eljön a pillanat, hogy a magyar piac szűkösnek bizonyul, és a cég érdeklődése külföld felé fordul. A külföldi terjeszkedés egy nagy ugrás az ismeretlenbe. Füzetünk egy izgalmas tranzakció bemutatásán keresztül teszi ismerőssé ezt a sokaknak még ismeretlen területet. Túravezetőnk a külföldi tranzakciók világába Dr. Lovretity András.


Tovább...

Külföldi cégvásárlás jogi szemmel

Rólunk mondták ügyfeleink

Legal500 EMEA 2022
Legal500 EMEA 2022

„Tapasztalt szakemberek csapata. Nincs semmi sallang, csak hatékony, ügyfélközpontú, odaadó munka.”

Legal500 EMEA 2022
Legal500 EMEA 2022

„Gyorsaságuk és hatékonyságuk ideális partnerré teszi őket a közepes méretű, multinacionális cégek számára.”

Chambers Europe 2022
Chambers Europe, 2022

„A VJT & Partners ügyvédei az ügylet kereskedelmi oldalát is meg akarják érteni, ami segít a megoldás megtalálásában.”

Chambers Europe 2022
Chambers Europe, 2022

„Nagyra értékeljük Lovretity András gyakorlatias gondolkodását. Nem bonyolítja túl a dolgokat, hanem igyekszik a lehető legegyszerűbben megoldani.”

Legal500 EMEA 2021
Legal500 EMEA 2021

„Ilyen magas szintű jogi tanácsadással sehol máshol nem találkoztam: bármilyen szegmensben is zajlik a M&A tranzakció, megvan rá a megfelelő szakemberük. Nagyon jó velük együtt dolgozni, emberi értelemben is. Otthon vannak a jogban és az üzletben egyaránt.”

Legal500 EMEA 2021
Legal500 EMEA 2021

„Teljesen megértik működésünket és üzleti céljainkat. Nem kell minden apró kérdésben nekem döntenem, és ez megkönnyíti a saját munkámat. Minőségi szolgáltatást nyújtanak minden jogi területen. Nem emlékszem, hogy ilyen tanácsadói szolgáltatást kaptam volna más irodáktól.”

Chambers Europe 2021
Chambers Europe 2021

„A csapat nagyon magas színvonalon dolgozik, és kiemelten fontos számukra, hogy mélységeiben megértsék az ügyfelek üzleti céljait, a cégek működését és a piacot, ahol tevékenykednek.”

Chambers Europe 2021
Chambers Europe 2021

„Varga János Tamás, profi szakember hírében áll az ügyfelek és az ügyvédek között is. Jogi tanácsaiban a szakértelem gyakorlati megoldásokkal ötvöződik. Az ügyvédek rangsorában Tamás a legmagasabban értékelt szakember a magyar irodák ügyvédei közül.”

Színes hírek

Mindent tudunk

Legal500 EMEA 2021 // 2021. május

A Legal 500 értékelése és a kiadványban megjelent ügyfélvélemények alapján elmondhatjuk, hogy nálunk nem három, hanem több, mint egy tucat „muskétás” védi az ügyfelek érdekeit.

Ha M&A-ről van szó, egyszerűen nem lehet kifogni rajtunk: mindent tudunk! A kiadvány rámutatott arra, hogy bármilyen szegmensben is zajlik a tranzakció, nálunk minden területnek megvan a maga szakértője: ha versenyjog, akkor Belényi Andrea, ha szellemi alkotások, akkor Virág Tamás, ha társasági jog, akkor Csernus Zoltán. Lovretity András, az M&A team feje, tökéletesen összefogja a csapatot.

Részletek

Ha tavasz, akkor Chambers Europe ranking

Chambers Europe 2021 // 2021. április

„Az ügyvédek leleményesek, és a helyi piac avatott ismerői” - idézi a kiadvány az ügyfelek és piaci szereplők véleményét. - „Nagyon magas színvonalon dolgoznak, és kiemelten fontos számukra, hogy mélységeiben megértsék működésünket, üzleti céljainkat és a piacot, ahol tevékenykedünk.”

Ügyfeleink külön kiemelték Lovretity András Corporate- és M&A team vezetőnk magas szintű hozzáértését, és a részletek iránti elkötelezett figyelmét. Az ügyfélvélemények szerint András nem csak hogy pontosan megérti az ügyfelek kérdéseit, hanem világos, tökéletesen érthető válaszokat is ad rájuk.

Részletek

Újra egy megmérettetés!

Chambers Global 2021 // 2021. március

A Chambers Global-t azok lapozzák fel, akik egy külföldi országban keresnek színvonalas ügyvédi irodát, vagy egyszerűen kíváncsiak arra, hogy egy adott országban kik a legkiválóbb ügyvédek. A kiadvány ügyfelek és a piaci szereplők véleménye és a velük készített interjúk alapján évente rangsorolja az országok ügyvédi irodáit. Az idei megmérettetésből ismét kitűnő eredménnyel kerültünk ki: irodánk a vállalatfelvásárlási és tőkebefektetési tranzakciók területén a meghatározó ügyvédi irodák között van Magyarországon mind szaktudás, mind ügyfélkör tekintetében.

Részletek

Erős, precíz, kreatív és trendi

Chambers Europe 2020 // 2020. június

A Chambers Europe kiemeli, hogy a VJT & Partners csapata pontosan úgy áll hozzá az ügyekhez, ahogy az a nagykönyvben meg van írva: az ügyvédek praktikusan, üzleti gondolkodással, a problémák megoldására összpontosítva és precízen dolgoznak, amihez természetes módon hozzátartozik a határidők szigorú betartása is.

Lovretity András pragmatikus, üzleti gondolkodásának köszönhetően könnyen megtalálja a közös nyelvet az ügyfelekkel. Munkájában, amely vállalat átszervezésekre, cégvásárlási és cégeladási tranzakciókra, és jogi átvilágításokra fókuszál, kitűnik pontossága és kiváló technikai tudása.

Részletek

Nagyra értékeljük a Legal 500 értékelését!

Legal500 EMEA 2020 // 2020. május

A Legal 500 jogi irodákat értékelő kiadványa kitűnő értékelést adott irodánkról a commercial, corporate és M&A jogterületeken. Elsősorban Varga János Tamás és Lovretity András nagy volumenű tranzakciókon összekovácsolódott párosát emeli ki a kiadvány. Tamás stratégiai gondolkodását tökéletesen kiegészíti András gyakorlatiassága. Az ütőképes csapatot tovább erősíti Csernus Zoltán, Belényi Andrea és Virág Tamás.

Részletek

Megtartottuk előkelő helyünket!

Legal500 EMEA 2019 // 2019. április

VÁLLALATFELVÁSÁRLÁSI csapatunkról összefoglalóan azt írja a kiadvány, hogy villámgyorsan reagál a felmerülő problémákra.
Lovretity András proaktivitását és Csernus Zoltán gyorsaságát, precizitását és tapasztalatát dicsérik az ügyfelek. És aki mindezt a megfelelő értékek alapján összefogja, az Varga János Tamás, irodavezető partner. Ügyfeleink között megtalálhatóak piacvezető magyar nagyvállalatok és jelentős nemzetközi vállalkozások is.

Részletek

„Nagyon erős a csapat” - ügyfélvélemény, Chambers Europe 2018

Irodánk egyre nagyobb hírnévnek örvend, egyre meghatározóbb a piacon, és egyre aktívabb a határokon átnyúló ügyek kezelésében. Egyik ügyfelünk még azt is hozzátette, hogy velünk jó kezekben érzi magát, hiszen a tranzakció másik oldalán dolgozó ügyvédek is elismeréssel adóznak a VJT csapat szakértelmének. Mint mindig, most is olvashattuk a szakkiadvány hasábjain, hogy jogászaink képesek az ügyfél szemével ránézni a problémákra.

Varga János Tamás híres kemény, de pragmatikus tárgyalási stílusáról. Megoldásaiban egyszerre van jelen a kreativitás és az üzleti szemlélet.
Csernus Zoltánról a következő dicséretet olvashatjuk: abszolút pontossággal, megkérdőjelezhetetlen jogi szakértelemmel, és teljes elkötelezettséggel védi ügyfelei érdekét.

Részletek

Irodánk most is az élvonalban!

Legal500 EMEA 2018 // 2018. április

Idén sem kevés izgalommal vártuk a Legal 500 értékelését. A rangos nemzetközi szakkiadvány munkatársai kifaggatták ügyfeleinket munkánk minőségéről, akik valószínűleg csupa jót mondtak rólunk, így büszkén jelenthetjük, hogy a VJT & Partners idén is a legjobbak között végzett.

Vállalatfelvásárlás (M&A) – A Legal 500 ezen a területen magasra értékelte ügyvédeink szakértelmét, elsősorban a határon átnyúló tranzakciók területén.

Részletek

„Az ügyvédek tanácsai annyira pontosak és testreszabottak, mintha a kor legdivatosabb szabója szabta volna őket.” – Legal 500

A jogászokat is értékelő Legal 500 idén sem fukarkodott ügyvédeink dicséretével. Két jogászunk, Varga János Tamás és Csernus Zoltán is megkapta a megtisztelő „vezető egyéniség” címet, fiatal kollégánk, Várady Endre pedig „a következő generáció jogásza” elnevezéssel büszkélkedhet.

Varga János Tamás kemény, pragmatikus tárgyalópartner. Stratégiailag átlátja a problémák egészét, miközben a részletekre is ügyel.
Csernus Zoltán pontos és megbízható. Ő a csapat masszív „védőembere”.
Lovretity András jól felismeri, hogy az ügyfeleknek mire van szüksége.

Részletek