• Vállalatfelvásárlás
    VÁLLALATFELVÁSÁRLÁS - M&A
    Sok cég életében eljön a pillanat, hogy a magyar piac szűkösnek bizonyul, és a cég érdeklődése külföld felé fordul.
    Kiadványunk egy izgalmas tranzakció bemutatásán keresztül teszi ismerőssé ezt a sokaknak még ismeretlen területet.

Vállalatfelvásárlás és Cégeladás

Több cég egymáshoz való kapcsolata, összefonódásaik, szétválásaik majdnem olyan izgalmasak, kuszák és sokrétűek, mint az emberi kapcsolatok. És nekünk minden helyzetre meg kell találnunk a legjobb jogi megoldást.

 

Tapasztalt piaci szereplőként mindent tudunk a vásárlásról és az eladásról is

CÉGVÁSÁRLÁS

Dolgozunk növekedni, terjeszkedni vágyó cégeknek, akik cégvásárlással piacot akarnak nyerni a magyarországi és közép-európai régióban. Nagy tapasztalatunk van több országot érintő ügyvédcsapat munkájának összefogásában és irányításában. Ügyfeleink külföldi cégek, multinacionális cégek, magyar tőzsdei társaságok, magántőke alapok, magyar privát befektetők.

CÉGELADÁS

Ügyfeleink közepes és nagyméretű magyar cégek, melyek iránt jellemzően külföldi vevők érdeklődnek. Legyen szó teljes vagy részleges cégeladásról, csapatunk már számtalan ilyen tranzakciót levezényelt. Úgy is fogalmazhatunk, hogy ismerjük az ilyen típusú tranzakciók minden csínját-bínját.

„Kivételes csapat: a nemzetközi szakmai színvonal kiemelkedő iparági szaktudással, rugalmassággal és közvetlenséggel egészül ki.” - Legal500 EMEA 2023

Több, mint jogi tanácsadás

Egy-egy vállalatfelvásárlás vagy cégeladás során szinte együtt kell lélegezni az ügyféllel. Pontosan követni kell szándékait, ismerni kell erősségeit és gyengéit, és így tudni fogjuk, mikor és miben lehetünk segítségére.

Értjük az üzletet

Ügyfeleink üzletemberek, ezért a tranzakciók jogi levezetése során nekünk is üzletemberekké kell válnunk.

Nemzetközi tapasztalat

Ügyeink nagy része a határokon túlnyúlik, így megtanultuk, hogyan dolgozzunk együtt külföldi irodákkal, és hogyan irányítsuk egy nemzetközi jogászokból álló csapat munkáját.

Dr. Varga János Tamás

irodavezető partner

„Ezen a területen talán az a legfontosabb szabály, hogy képesek legyünk az ügyfél fejével gondolkodni."vargajt@vjt-partners.com

Dr. Lovretity András

M&A csoport vezetője

„Minden cégeladás más, és minden vállalatfelvásárlás különböző. Rengeteget számít a tapasztalat abban, hogy gyorsan és jól reagáljunk.”


lovretitya@vjt-partners.com

Dr. Nguyen Hoa Tünde

ügyvéd

„Mindig arra törekszünk, hogy értsük az ügylet kereskedelmi oldalát is, mert csak így juthatunk el a legjobb megoldáshoz.”

nguyenht@vjt-partners.com

Dr. Beck Nándor

ügyvéd

„Az ördög a részletekben bújik meg – ez minden cégeladási és cégvásárlási folyamatra igaz. Ezért egy jó ügyvédnek minden részletében ismernie kell a tranzakciót.”

beckn@vjt-partners.com

Kiadványaink

Érdemes-e belevágni a cégünk eladásába? Adódhat olyan helyzet, ahol a versenyben maradás csak részleges vagy teljes tulajdonosváltással oldható meg, de az is lehet, hogy a fiatalabb generáció már nem akarja továbbvinni az üzletet, az idősebb pedig már visszavonulásra gondol. De lehet, hogy valaki az élet más területén akar újat alkotni. És jön a kérdés: akkor most eladjam a cégem? Ezt a kiadványt nekik készítettük.

Tovább...

Eladjam a cégem?

Sok cég életében eljön a pillanat, hogy a magyar piac szűkösnek bizonyul, és a cég érdeklődése külföld felé fordul. A külföldi terjeszkedés egy nagy ugrás az ismeretlenbe. Füzetünk egy izgalmas tranzakció bemutatásán keresztül teszi ismerőssé ezt a sokaknak még ismeretlen területet. Túravezetőnk a külföldi tranzakciók világába Dr. Lovretity András.


Tovább...

Külföldi cégvásárlás jogi szemmel

Rólunk mondták ügyfeleink

Chambers 2023
Chambers Europe, 2023

„Piacismeretből csillagos ötös!”

Chambers 2023
Chambers Europe, 2023

„Varga János Tamás stratégiai tanácsai aranyat érnek.”

Chambers Europe 2023
Chambers Europe, 2023

„Lovretity András egy kitűnő stratéga, aki érti és mindig szem előtt tartja az ügyfél céljait.”

Chambers Europe 2023
Chambers Europe, 2023

„A csapat rugalmas, gyorsan tanul és hihetetlenül felkészülten érkezik a megbeszélésekre.”

Chambers Europe 2023
Chambers Europe, 2023

„Kimagasló a technikai tudásuk, és még a legapróbb részletek sem kerülik el a figyelmüket.”

Legal500 2023
Legal500 EMEA 2023

„Talpraesett jogászok, gyors és gyakorlatias tanácsadás.”

Chambers Europe 2023
Chambers Europe 2023

„Projektmenedzserként első osztályúak! Összhangban irányítják sokszínű belső és külső jogi csapatukat, magas színvonalon dolgoznak, és a határidőket nagyon komolyan veszik.”

Legal500 EMEA 2023
Legal500 EMEA 2023

„Hatalmas tranzakciós és strukturálási tapasztalat.”

Legal500 EMEA 2023
Legal500 EMEA 2023

„Sikeres üzletet kötöttünk, melynek hátterében Lovretity András szakmai megértése és pozitív gondolkodásmódja állt. András az ügylet legnehezebb fázisaiban is higgadt és nyugodt maradt.”

Legal500 EMEA 2023
Legal500 EMEA 2023

„Profi csapat, minden M&A üzletágban a megfelelő emberrel.”

Színes hírek

„Hatalmas tranzakciós és strukturálási tapasztalat”

Legal500 EMEA 2023 // 2023. április

Varga János Tamás és Lovretity András párosa ismét magasra tette a mércét az M&A területén. Több tucat sikeres tranzakcióval a hátuk mögött tudják, hogy a jogi kérdéseken túl az iparág mély ismeretének, a stratégiának, és a kitűnő ügyfél-kommunikációnak is hatalmas jelentősége van. Andrást ezen a területen "Leading Individual"-ként említi a kiadvány. Munkájukat Nguyen Hoa Tünde, Vezse Eszter és Beck Nándor támogatják.

„Kivételes csapat: a nemzetközi szakmai színvonal kiemelkedő iparági szaktudással, rugalmassággal és közvetlenséggel egészül ki.”

„Varga János Tamás és Lovretity András hatalmas tapasztalattal rendelkeznek a tranzakciók és a strukturálási kérdések terén. Mindketten konstruktív, kereskedelmi szemléletű, innovatív problémamegoldók.”

Részletek

Irodánk 13 éve az élmezőnyben!

Chambers Europe 2023 // 2023. március

A Chambers európai ügyvédi irodákat értékelő kiadványa Technológia (TMT) és Munkajog területeken tizenharmadszorra is a legjobbak közé sorolta irodánkat, a Vállalatfelvásárlás (M&A) területén pedig 11 éve említi nevünket az élmezőnyben. És ha már a számok bűvöletében vagyunk, érdemes azt is megjegyezni, hogy irodavezető partnerünket, Varga János Tamást már 16 éve ajánlja a Chambers Europe a legjobb magyarországi jogászok egyikeként.

M&A területen végzett tevékenységünk szintén magas értékelést kapott, Varga János Tamást pedig egyenesen a "kommunikáció mesterének" nevezte a kiadvány. Méltó társa a munkában Lovretity András, aki szintén név szerinti ajánlást kapott a Chambers Europe oldalain.

Részletek

Újra sikeres befektetéshez járultunk hozzá

A VJT & Partners az energiapiaci szoftverekre szakosodott Navitasoft Zrt.-nek és tulajdonosának nyújtott jogi tanácsot a Kék Bolygó Klímavédelmi Kockázati Tőkealap mindösszesen 1,2 milliárd forintos, 3 lépcsőben megvalósuló tőkebefektetéséhez kapcsolódóan. A cég és a befektető közleménye szerint a befektetéssel a cég pénzügyi rugalmasságát növelni tudják, és új stratégiai célok megvalósítását teszik lehetővé, miközben tovább lendíthetnek a fenntartható zöld jövő felé vezető átalakuláson.

A VJT & Partners csapata, Varga János Tamás és Lovretity András vezetésével, két évtizedes tranzakciós tapasztalatával segítette a 2021-ben az 50 legsikeresebb magyar vállalkozás közé választott céget és tulajdonosát a befektetés megvalósításában. Gratulálunk!

„Nincs semmi sallang, csak az odaadó munka”

Legal500 EMEA 2022 // 2022. április

Ezt a területet Varga János Tamás és Lovretity András személyében két nehézsúlyú M&A jogász vezeti, akik a munkában hatékonyak, a döntésben felelősek, a gondolkodásban pedig gyakorlatiasak. Andrást „Leading Individual”-ként emeli ki a kiadvány.

„Tapasztalt szakemberek csapata. Nincs semmi sallang, csak hatékony, ügyfélközpontú, odaadó munka.”

Részletek

Magabiztosan a magasban!

Chambers Europe 2022 // 2022. március

A Chambers európai ügyvédi irodákat rangsoroló kiadványa ismét magasra értékelte irodánkat, kiemelve a társasági jogi ügyek és vállalatfelvásárlások (M&A), a munkajog és a technológiai szektorokhoz (TMT) kapcsolódó jogi tanácsadás területén végzett munkánkat. Elismerő sorokat olvashattunk jogászaink tapasztalatáról, üzleti szemléletéről, és arról a módról, ahogyan az ügyeket teljes egészében, üzleti és jogi környezetükbe ágyazva szemlélik.

Ügyfeleink szerint Lovretity András gyakorlatias gondolkodása egészen lenyűgöző. Nem bonyolítja túl a dolgokat, hanem a lehető legegyszerűbb megoldásra törekszik. Dicsérő szavakat kapott Varga János Tamás is, aki kitűnő stratégiai gondolkodó hírében áll, oroszlánrészt vállal a döntéshozatali folyamat támogatásában, és kreativitását is megcsillogtatja az ügyleti struktúrák kidolgozásában.

Részletek

Mindent tudunk

Legal500 EMEA 2021 // 2021. május

A Legal 500 értékelése és a kiadványban megjelent ügyfélvélemények alapján elmondhatjuk, hogy nálunk nem három, hanem több, mint egy tucat „muskétás” védi az ügyfelek érdekeit.

Ha M&A-ről van szó, egyszerűen nem lehet kifogni rajtunk: mindent tudunk! A kiadvány rámutatott arra, hogy bármilyen szegmensben is zajlik a tranzakció, nálunk minden területnek megvan a maga szakértője: ha versenyjog, akkor Belényi Andrea, ha szellemi alkotások, akkor Virág Tamás, ha társasági jog, akkor Csernus Zoltán. Lovretity András, az M&A team feje, tökéletesen összefogja a csapatot.

Részletek

Ha tavasz, akkor Chambers Europe ranking

Chambers Europe 2021 // 2021. április

„Az ügyvédek leleményesek, és a helyi piac avatott ismerői” - idézi a kiadvány az ügyfelek és piaci szereplők véleményét. - „Nagyon magas színvonalon dolgoznak, és kiemelten fontos számukra, hogy mélységeiben megértsék működésünket, üzleti céljainkat és a piacot, ahol tevékenykedünk.”

Ügyfeleink külön kiemelték Lovretity András Corporate- és M&A team vezetőnk magas szintű hozzáértését, és a részletek iránti elkötelezett figyelmét. Az ügyfélvélemények szerint András nem csak hogy pontosan megérti az ügyfelek kérdéseit, hanem világos, tökéletesen érthető válaszokat is ad rájuk.

Részletek

Újra egy megmérettetés!

Chambers Global 2021 // 2021. március

A Chambers Global-t azok lapozzák fel, akik egy külföldi országban keresnek színvonalas ügyvédi irodát, vagy egyszerűen kíváncsiak arra, hogy egy adott országban kik a legkiválóbb ügyvédek. A kiadvány ügyfelek és a piaci szereplők véleménye és a velük készített interjúk alapján évente rangsorolja az országok ügyvédi irodáit. Az idei megmérettetésből ismét kitűnő eredménnyel kerültünk ki: irodánk a vállalatfelvásárlási és tőkebefektetési tranzakciók területén a meghatározó ügyvédi irodák között van Magyarországon mind szaktudás, mind ügyfélkör tekintetében.

Részletek